1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Appelmoes

Appelmoes

Door: wegrestaurant

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-06-2004

Ingrediënten 2 personen


3 moesappelen - 50g suiker - citroensap



Compotes

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Zet een pan met koud water en citroensap klaar.
2. Schil met een dunschiller de moesappelen.
3. Snijd met een groente mesje partjes en verwijder het klokhuis.
4. Leg partjes appel in het water met het citroensap.
5. Kook met een film laag water in kookpan met de deksel op pan, de appels gaar. (als te veel vocht van appels vrij komt iets vocht afscheppen of als te droog wat water toevoegen)
6. Roer met garde de appels kapot.(niet te lang roeren, zelfgemaakte appelmoes mag best wel stukjes erin hebben)
7. Breng de appelmoes met suiker en eventueel citroensap op smaak. (zoet fris van smaak)
8. Proef na als appelmoes koud is. (vanille-suiker kan als smaakversterker)
9. Doe de appelmoes in een schone glazen schaal; garneer de appelmoes met kaneel of een vruchtje.(kaneel op laatste moment toevoegen)
10. Serveer de appelmoes koud.

Bron

Culinaire Vakschool Groningen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wegrestaurant
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top