1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Harira (Gebonden soep)

Harira (Gebonden soep)

  • Arabisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-06-2004

Ingrediënten


500 gram fijngesneden lams- of rundervlees
3 wortelen
2 dunne preien
100 gram kikkererwten
3 tomaten
1 ui
4 el zonnebloem- of maisolie
1 el tomatenpuree
1/2 th zwarte peper
1/3 bosje koriander
1 bosje selderieblad
1 liter water
maizena
handje vermicelli
zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alle verse groenten wassen en fijnsnijden.

Bereidingswijze

In een pan de olie verwarmen op een laag pitje. Het vlees toevoegen en even laten garen. De verse groeten, de kikkererwten en linzen toevoegen en al roerend 10 minuten laten smoren. De tomatenpuree erdoor roeren. Alle kruiden en het zout toevoegen. Even doorroeren en dan 1 liter water erbij. Laat het geheel 30 a 45 minuten koken met de deksel op de pan. Los de maizena op in 2 el water en laat dit even meekoken met de soep. Voeg een handje fijne vermicelli toe. Laat de soep nog 10 minuten koken. De soep is klaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lunafairy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lunafairy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top