1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Paprika
  5. Gegrilde paprika
  6. Tapas ~ Gemarineerde Kipspiesjes

Tapas ~ Gemarineerde Kipspiesjes

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-06-2004

Ingrediënten 8 personen


400 gram kipfilet
4 knoflooktenen
40 ml droge sherry
40 ml water
1 el olijfolie
1/2 el mild paprika poeder
1/2 el pikant paprikapoeder
zout
2 lente-uitjes
20 gram vloeibare boter


Verder heb je nodig


Mengkom, snijplank, mes, 8 satestokjes, grilpan


Heerlijke spiesjes voor bij een tapasbuffet, maar ook erg lekker op de BBQ!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Snijd de kipfilet in 8 repen
Pel de knoflooktenen en snijd ze fijn
Doe de sherry, het water, de olijfolie in een kom en meng dit goed
Meng het paprikapoeder, de gesneden knoflook en het zout er goed doorheen
Voeg de kipfilet toe en laat dit 2 uur in de koelkast marineren
Leg de 8 satestokjes in het water zodat ze niet gaan splinteren

Bereidingswijze


Doe de repen kipfilet als een soort slang op de satestokjes
Snijd de uitjes in schuine stukken
Doe de vloeibare boter in de grilpan
Gril de spiesjes in 3-4 minuten aan elke kant gaar en bruin
Leg de spiesjes op een schaal en strooi de gesneden lente-uitjes erover

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top