1. Home
  2. Recepten
  3. Vis met venkel

Vis met venkel

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-06-2004

Ingrediënten 4 personen


4 middelgrote vissen met wit vlees - flinke bos verse venkel - Voor de marinade : 1 1/4 dl olijfolie - sap van 1 citroen - 4 eetlepels cognac - zout en peper - 2 teentjes knoflook



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de vissen schoon. Leg in elke vis een takje venkel. Maak in de boven- en onderzijde van de vis drie 5 cm lange inkepingen. Maak van 4 stukken alu-folie een soort schaal en leg de vissen erin. Meng voor de marinade de olijfolie, citroensap, cognac, zout en peper door elkaar en pers de knoflook erboven uit. Schenk de marinade over de vis en laat ze 1 uur marineren. Droog de overige takjes venkel op 100 graden in de oven.

Bereidingswijze

Leg de gedroogde venkel op het rooster boven de hete kolen. De vissen in de alu-schaaltjes op de bbq leggen en aan elke kant 5 minuten roosteren, tot het visvlees uit elkaar valt. Intussen verbrand de venkel, wat de vis een kruidige smaak geeft.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top