1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Watergruwel
  6. Watergruwel

Watergruwel

Door: wegrestaurant

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-06-2004

Ingrediënten 2 personen


300ml water - 120ml bessensap - 35g krenten en rozijnen - 25g suiker - 25g vluggort - stukje citroenschil (geel) - 3cm kaneelstokje



Koude Nagerechten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


1. Kook in een kookpan zachtjes het water, bessensap, de suiker, citroenschil en kaneel voor 10 min. 2. Gooi mengsel door bolzeef. 3. Kook gort op een zacht vuur in het vocht gaar. (gort is gaar als je het tussen duim en wijsvinger fijn kan vrijven kokkproses in totaal 15 min.) 4. Voeg op het laaste moment de gewassen krenten en rozijnen toe en laat ze kort meekoken. 5. Zonodig iets bijbinden met aardappelzetmeel. 6. Laat de watergruwel afkoelen. 7. Nu twee maal roeren om vlies te verwijderen. 8. Serveer de watergruwel in een glazen schaal.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wegrestaurant
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top