Tiroler kruidenvlees

  • Oostenrijks, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-06-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 ui
1 paprika
1 schaaltje varkensvleesreepjes (ca. 250 g, AH)
1 blikje tomatenpuree
? vleesbouillontablet
? zakje kruidenzuurkool
1 teentje knoflook
? eetlepel paprikapoeder
? theelepel karwijzaad
? theelepel majoraan
50 g boter of margarine
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ui pellen en fijnsnipperen.

Paprika schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.

In braadpan boter verhitten. Knoflook pellen en boven de pan uitpersen.

Ui en paprika toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes bakken.

Paprikapoeder, karwijzaad en majoraan toevoegen.

Varkensvleesreepjes erdoor scheppen en ca,. 5 minuten meebakken. Af en toe omscheppen.

Tomatenpuree en 2 dl water toevoegen.

Bouillontablet erboven verkruimelen en het geheel op zacht vuur afgedekt ca. 10 minuten laten sudderen.

Intussen in vergiet zuurkool laten uitlekken. Met een vork de zuurkool uit elkaar trekken.

De kool door het stoofvlees scheppen en op laag vuur in ca. 10 minuten door en door warm laten worden.

Serveren met gekookte aardappels.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten