Italiaans eenpansgerecht

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-06-2004
  • Italiaans eenpansgerecht

    Italiaans eenpansgerecht

    Italiaans eenpansgerecht

Een heerlijk pittige eenpansschotel uit de omgeving van Umbrie

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
-300 g witte bonen (1 nacht in water geweekt)
-300 g vers doorregen spek (in blokjes)
-500 g mager varkensvlees (in blokjes)
-4 kippeborsten (elk 200 g) in grove plakjes
-6 el olijfolie
-10 sjalotjes (gepeld)
-2 tenen knoflook (fijn gehakt)
-250 g wortelen
-500 g tomaten (ontveld , ontpit en in blokjes)
-3/4 l bouillon
-zout, peper, tijm, rosmarijn, laurier
-peterselie
-300 g witte kool (in repen gesneden)
-20 g boter
-300 g saucijzen of 6 kleine varkensworstjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-kook de witte bonen gaar in het weekwater
-in een oude zakdoek of neteldoekje binden we 2 laurierbladeren,1 th lepel rosmarijn en iets minder tijm; toebinden
-overgiet de koolrepen met kokend water

Bereidingswijze

-verhit de olijfolie in een grote pan
-voeg spek, vlees, kip erbij en bak mooi aan in 10 min
-dan de gepelde sjalotjes en look erbij
-alles samen in 5 min glazig bakken
-dan de stukjes wortel erbij en 5 min laten meekleuren
-dan de tomatenblokjes toevoegen
-giet de kokende bouillon erbij
-hang het gemaakte kruidentuiltje in de pan
-de gehakte peterselie erbij doen en deksel op de pan en 30 min laten koken
-voeg de koolrepen erbij en de uitgelekte bonen en laat circa 40 min meekoken
-verwijder het kruidenbuiltje
-in de boter de worstjes braden

Serveertip

serveer de worstjes apart erbij

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten