1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. In melk gesmoorde rollade.

In melk gesmoorde rollade.

Door: anjakeuken

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-06-2004

Ingrediënten 4 personen


1grote of twee kleine varkensrollades(ca.750g.)50g roomboter2el bloem2t knoflook,gepeld1zakje italiaanse kruidenmix a20g.(AH)1ltr.melk,op kamertemp.1vleesbouillontablet2-3el citroensapzout en peper.


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie.


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rollade bestrooien zout en peper.In braadpan boter verhitten en rollade rondom aanbraden,(ook zijkanten bruin laten worden).Bloem in pan strooien en even meebakken.Knoflook en kruiden in pan leggen en melk erbij schenken.Boillon erboven verkruimelen.Melk aan de kook brengen,vuur laag draaien en deksel schuin op pan leggen.Rollade in ca.45min.zachtjes gaar laten worden,enkele keren omdraaien.Rollade op snijplank leggen en in aluminiumfolie verpakt 10min. laten rusten.kruiden met schuimspaan uit saus scheppen.Ingedikte melksaus eventueel op hoog vuur nog iets laten inkoken.Op smaak brengen met zout,peper en citroensap.Saus door zeef in sauskom schenken.Rollade in plakken snijden en op warme schaal leggen.Deel van saus erover schenken,rest apart erbij geven.

Serveertip

Lekker met gebakken krieltjes en roergebakken spinazie.Serveer er een Bellingard Bergerac Rose bij.......Eet smakelijk......



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anjakeuken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top