Goulashsoep
- Hongaars, Soep
- > 120 min.
Ingrediënten 6 recipe.people
500 gram riblappen 2 flinke uien 50 gram spekblokjes 1 el olijfolie (oorspronkelijk reuzel) 1 rode, een gele en een groene paprika 3 tenen knoflook 1 middelgrote winterwortel 1 prei 2 aardappels 2 flinke tomaten wat verse lavas en selderij 3 rundvleesbouillonblokjes 1 tl kummel 1 el scherpe paprikapoeder 2 liter water 2 el Hongaarse Noedels of kleine pasta zout en peper uit de molenVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 292,01 kcal |
Koolhydraten | 18,41 g |
Eiwitten | 21,39 g |
Vetten | 13,51 g |
Benodigdheden
Flinke soeppanVoorbereiding
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snijd er dobbelstenen van. Maak alle groenten schoon en snijd ze ongeveer even grote stukken. Niet te fijn want je mag best zien wat er in de soep zit. Snipper de knoflook en de selderij en lavas.
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in de soeppan en bak hierin de spekblokjes en het vlees lichtbruin. Voeg in etappes de groenten toe en bak deze allemaal onder voortdurend omscheppen aan. Verkruimel de bouillonblokken erboven en doe het water in de pan. Doe dan de resterende kruiden erbij, roer het geheel goed door en laat de soep 3 uur zachtjes trekken.( voeg de laatste 10 minuten de noedels toe als je deze, net als ik, ook uit Hongarije hebt meegenomen :-) Breng op smaak met peper en zout.
Serveertip
Serveer met knapperig warm brood.