1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Goulashsoep
  5. Goulashsoep

Goulashsoep

Door: molenmeisje

  • Hongaars, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-06-2004

Ingrediënten 6 personen


  • 500 gram riblappen
  • 2 flinke uien
  • 50 gram spekblokjes
  • 1 el olijfolie (oorspronkelijk reuzel)
  • 1 rode, een gele en een groene paprika
  • 3 tenen knoflook
  • 1 middelgrote winterwortel
  • 1 prei
  • 2 aardappels
  • 2 flinke tomaten
  • wat verse lavas en selderij
  • 3 rundvleesbouillonblokjes
  • 1 tl kummel
  • 1 el scherpe paprikapoeder
  • 2 liter water
  • 2 el Hongaarse Noedels of kleine pasta
  • zout en peper uit de molen


Verder heb je nodig


Flinke soeppan

goulashsoep
goulashsoep

Deze goedgevulde maaltijdsoep is beslist niet zwaar en heerlijk pittig.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snijd er dobbelstenen van. Maak alle groenten schoon en snijd ze ongeveer even grote stukken. Niet te fijn want je mag best zien wat er in de soep zit. Snipper de knoflook en de selderij en lavas.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in de soeppan en bak hierin de spekblokjes en het vlees lichtbruin. Voeg in etappes de groenten toe en bak deze allemaal onder voortdurend omscheppen aan. Verkruimel de bouillonblokken erboven en doe het water in de pan. Doe dan de resterende kruiden erbij, roer het geheel goed door en laat de soep 3 uur zachtjes trekken.( voeg de laatste 10 minuten de noedels toe als je deze, net als ik, ook uit Hongarije hebt meegenomen :-) Breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Serveer met knapperig warm brood.



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top