Voorbereiding
Snij de foie gras in rechthoeken van 6 x ? x ? cm. en leg deze apart in de koelkast.
Bereidingswijze
Maak de aardbeien schoon en doe deze in een kom met de suiker en dek deze af met huishoudfolie.
Verwarm de kom au-bain-marie en laat het geheel koken totdat de aardbeien hun vocht afgeven.
Zeef het mengsel voorzichtig met behulp van een fijne passeerzeef zonder het fruit door de zeef te drukken en zet het gezeefde fruit apart.
Breng het overgebleven sap aan de kook totdat er siroop ontstaat en zet dit apart.
Breng 100 gram suiker met 100 gram water aan de kook en voeg de aardbeien toe en laat deze 10 minuten pocheren en pureer daarna met de staafmixer.
Verdeel dit mengsel over 6 (borrel) glaasjes en giet hier de siroop bovenop.
Bak in een goed verhitte teflon koekenpan op de hoogste stand van de warmtebron de foie gras voorzichtig en snel aan alle kanten bruin.
Zout en versgemalen peper naar smaak toevoegen en steek dan een sate pen in de basis van elk staafje foie gras.
Serveertip
Serveer de lollies met het glaasje "ketchup? en 2 verse aardbeien.
Laatste reacties
Waarschijnlijk een ongelooflijk mooie en hartelijke amuse. Ga ik zeker een van dezer dagen eens uitproberen... Heb je hier een foto van? Mag ik je ook vragen waar je dit recept vandaan haalt? Ik vind het gewoonweg fantastisch!!! Culinaire groetjes, Coccy
Neem ik mee, dank je!
meegenomen!
Hahaha een woordje vergeten. Waar kan ik fois fras de canard kopen??
Dit lijkt me echt heel erg lekker. Maar kan ik fois gras de canard kopen?
erg leuk ! Ik kom het recept zo 'oppikken';-)