1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Nasi Rames

Nasi Rames

Door: tazmania_a

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-06-2004

Ingrediënten 4 personen


? 400 g kipfilet
? 300 g witte rijst
? Conimex Satestokjes
? Conimex Wok Olie
? 75 g ontbijtspekblokjes
? 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi
? 1 kuipje Conimex Maleise Pinda Satesaus
? 600 g gemengde roerbakgroenten
? 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Tjampoer



Conimexrecept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

35 minuten? Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. Laat de rijst zonder deksel koud worden, geregeld omscheppen.
? Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
? Snijd de kipfilet in lange brede repen (leg eventueel de repen kipfilet tussen 2 lagen huishoudfolie en sla ze met een deegroller voorzichtig plat).
? Rijg de kipfilet aan satestokjes.
? Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een (heel klein) scheutje olie toe en bak de spekblokjes in ca. 3 minuten uit. Voeg de afgekoelde rijst en de kruidenmix toe en roerbak dit ca. 5 minuten.
? Schep de nasi uit de wok en houd deze afgedekt warm.
? Breng ondertussen de satesauspasta (uit het kuipje) met 3 dl water al roerende op een laag vuur aan de kook. Laat de saus 1 minuut zachtjes doorkoken.
? Zet de wok terug op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten ca. 3 minuten. Voeg 2 dl water en de boemboe toe en laat het geheel ca. 3 minuten doorkoken.
? Rooster ondertussen de kipsate op of onder de hete BBQ, grill of grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar. Geregeld keren.
? Schep de Nasi Rames op 4 warme borden.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top