1. Home
  2. Recepten
  3. Sodabrood

Sodabrood

  •  , Brood
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-06-2004

Ingrediënten 1 personen


4 eetlepels bloem of volkorenmeelbij gebruik van bloem, eventueel 2 eetlepels tarwezemelen (zie daarvoor bijvoorbeeld Zonnatura of de muesliafdeling van Super de Boer)2 eetlepels karnemelksnufje zout1/8 theelepel (misschien iets meer, maar zeker niet veel) natriumbicarbonaat / zuiveringszout / dubbelkoolzure soda of onder welke naam het ook verkocht wordt. Ik gebruik maatschepjes die waarschijnlijk gebaseerd zijn op Angelsaksische maten, dat houdt in dat ze aan de grote kant zijn. Maar dat doet aan de verhouding niets af. Verdubbelen of halveren van de hoeveelheden levert ook een prima broodje op. Een broodje bereid met de aangegeven ingredienten komt in voedingswaarde ongeveer overeen met 2 1/2 boterham.


Verder heb je nodig


Kom, koekenpan, liefst met deksel.


Een simpel broodje dat je kunt bakken, niet in de oven, maar in de koekenpan. Standaard baktijd iets meer dan 10 minuten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten in een kom, kneed er een stevig deegje van (vochtigheid ervan maakt niet zoveel uit), maak er een platte lap van, van ongeveer 10 a 12 cm in doorsnede. Bak op middelmatig vuur de eerste kant 4 minuten eventueel met deksel, bak de tweede kant 4 minuten zonder deksel. Broodje tot slot met pannelap uit koekenpan nemen, en opensnijden.

Het brood zal iets beter rijzen als alle ingredienten eerst zonder zuiveringszout worden gemengd, waarna na tien minuten of langer het deeg opnieuw wordt gekneed met het zuiveringszout. Dan op de zelfde manier bakken.

Serveertip

Warm het lekkerst, met bijvoorbeeld geraspte oude kaas.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van richard_b


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van richard_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top