1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kippenburger met kerrieboter en hawaisalade

Kippenburger met kerrieboter en hawaisalade

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-06-2004

Ingrediënten 4 personen


- 1 a 2 kippenburgers per persoon
- 2 eetl. zonnebloemolie

Voor de kerrieboter:
- 70 g boter
- 1/2 teentje knoflook
- 1 koffiel. dragon (vers, gesnipperd)
- 1 eetl. sinaasappelsap
- 1 koffiel. kerrie
- peper en zout

Voor de hawaisalade:
- 1/2 eikenbladsalade
- 1 bokaal Hawaiaanse salade (350 g)

Voor de vinaigrette:
- 2 eetl. sinaasappelsap
- 1 eetl. citroensap
- 4 eetl. zonnebloemolie
- 1 eetl. mosterd
- peper en zout



Voor 4 personen; bereidingstijd : 10 min.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Enkele uren vooraf: Laat de boter zacht worden en meng er het geperste knoflookteentje, de dragon, de kerrie, het sinaassap, peper en zout door. Schik op een velletje aluminiumfolie en rol op tot een worstje. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

- Klop alle ingredienten van de vinaigrette flink door elkaar.

- Doe de Hawaiaanse salade in een vergiet. Spoel onder stromend water en laat uitlekken.

Bereidingswijze

Snij de eikenbladsla in stukken en meng met de uitgelekte Hawaiaanse salade. Sprenkel er de vinaigrette over.


Snij de kerrieboter in schijfjes.


Strijk de kippenburgers in met olie en bak ze gaar op een zeer matig warme grill (3 a 4 min. aan elke kant).

Serveertip

Schik op elke kippenburger een schijfje kerrieboter en geef er de salade en een aardappel in de schil bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top