1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Tzatziki
  5. Tzatziki

Tzatziki

Door: vifke

  • Grieks, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-06-2004

Ingrediënten


- 150 g Griekse yoghurt
- 1/2 komkommer
- 1 a 2 geperste teentjes knoflook
- 6 eetl. olijfolie
- 2 eetl. azijn
- 1 koffiel. fijngehakte verse dille
- zout



Tzatziki is heerlijk bij bijvoorbeeld een gemengde salade of een koude schotel bij de barbecue. U kan het ook gebruiken als dipsaus met stokbrood of gefrituurde inktvisringen. bereidingstijd 10 min.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Schil de halve komkommer en snij hem in fijne schijfjes. Doe de komkommerschijfjes in een vergiet en bestrooi ze met 3/4 eetl. zout.

- Laat ze gedurende ten minste 2 u uitlekken. Zo geeft de komkommer een maximum aan vocht af. Druk nog wat vocht uit de komkommerschijfjes met een vork.

Bereidingswijze

Meng de goed uitgelekte komkommerschijfjes, de yoghurt, de fijngehakte verse dille, 6 eetl. olijfolie, 2 eetl. azijn en de geperste knoflook in een kom.


Meng alles losjes door elkaar en zet koel weg.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top