Asperge-peultjessalade

  • Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-05-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
200 gram verse peultjes - 2 bosjes verse asperges - 2 kroppen snijsla - 1 bakje kerstomaatjes - 1 avocado - Voor de dessing : 1/2 theelepel geraspte sinaasappelschil - 1,25 dl vers sinaasappelsap - 1 eetlepel geroosterd sesamzaad - 2 eetlepels olijfolie - 2 theelepels honing - 1 theelepel ketjap manis - enkele druppels sesamolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was de sla en sla ze droog. Snijd de avocado in plakken. Maak de peultjes schoon en blancheer ze 30 seconden. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Snijd de asperges in stukjes. Laat ze op laag vuur in 4 minuten beetgaar koken met de deksel op de pan. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Bedek de slakom met enkele slabladeren. Voeg de rest van de in stukjes gescheurde sla toe samen met de peultjes, asperges, tomaatjes en avocado. Zet de slakom afgedekt in de ijskast.

Bereidingswijze

Maak intussen de dressing. Doe de sinaasappelrasp, sinaasappelsap, sesamzaad, olijfolie, honing, ketjap en sesamolie in een smalle pot met goed afsluitende deksel. Sluit de pot en schud alles goed door elkaar. Schenk vlak voor het serveren de dressing op de salade en schep het goed door elkaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten