1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Tom Kha Kai

Tom Kha Kai

  • Thais, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-05-2004

Ingrediënten 4 personen


500 ml kokosmelk (blik)
6 dunne schijfjes jonge galanga (kha on)
2 stengels citroengras in stukjes van 2 cm.
5 verse kaffirblaadjes (bai-ma-krut), gescheurd
250 gr. Kipfilet in reepjes
5 eetlepels vissaus (nam pla)
2 eetlepels bruine suiker
125 ml. Limoensap
1 theelepel zwarte chilipasta of sambal petis of badjak (nam phrik pao)
1 eetlepel korianderblaadjes, fijngehakt
5 groene Thaise chilipepers (phrik khi nu), gekneusd


Tom Kha Kai
Tom Kha Kai

Kokos-kippensoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voeg de helft van de kokosmelk met de galanga, citroengras en kaffirblaadjes in een pan en breng aan de kook. Voeg dan de kip, vissaus en suiker toe, en kook voor ongeveer 4 minuten tot de kip gaar is. Voeg dan de rest van de kokosmelk toe en breng opnieuw aan de kook.

Serveertip

Doe wat limoensap en chilipasta in een soep kom en voeg de soep toe. Garneer met de koriander en groene pepers.

Eet smakelijk!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dartajan


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dartajan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top