Gebakken forel met amandel-knoflooksaus
- Duits, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Gebakken forel op een bedje van rucola.
Ingrediënten 4 personen
Voor de saus:sap van 1 1/2 citroen
Voor
de vis:
kleine takjes verse of gedroogde tijm
1/2 citroen om de rucola mee te bedruppelen
Voorbereiding
Voor de saus:
De korsten van het witbrood verwijderen en het brood in
een beetje water weken.
Het brood goed uitdrukken en met de gemalen amandelen, citroensap
en olijfolie in een schaal doen.
Alles goed door elkaar tot een puree roeren.
De
knoflook pellen en erboven uitpersen en doorroeren.
Zoveel water toevoegen dat het een
dikke (mayonaise achtige) saus wordt.
Op smaak maken met zout.
Bereidingswijze
De forellen van binnen en buiten goed afspoelen, droogdeppen en met zout en versgemalen peper
bestrooien.
In elke forel een takje tijm steken en de vissen door de bloem wentelen.
In een pan 4 eetlepels olie verhitten en 2 forellen aan elke kant 4 a 5 minuten bakken.
De vissen uit de pan halen en warm houden.
De andere twee vissen op dezelfde manier bakken.
Intussen de rucola afspoelen, droogdeppen, eventuele dikke stelen afsnijden.
De bladen
verdelen over 4 borden en met wat citroensap bedruppelen.
De vis op de rucola leggen en
met de saus serveren.
Serveertip
Serveer met stukken plat brood of, in olijfolie licht aangebakken, nieuwe aardappeltjes.
Je kunt de rucola er ook als salade naast serveren.
Scheur 100 gram rucola in grove stukken.
Snij een ontvelde tomaat in stukjes en een kleine rode ui in snippers en meng dit door de
rucola.
Maak een dressing van balsamico-azijn, olijfolie, wat mosterd, versgemalen zwarte
peper, wat versgeperste knoflook en zout en schep die door het rucolamengsel.
Eet smakelijk !