Gebakken forel met amandel-knoflooksaus

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Gebakken forel op een bedje van rucola.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de saus:

  • 80 gr. witbrood
  • 150 gr. gepelde, gemalen amandelen

  • sap van 1 1/2 citroen
  • 6 eetl. olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • zout

    Voor
    de vis:

  • 4 panklare forellen a 250 gr.
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4
    kleine takjes verse of gedroogde tijm
  • 2 eetl. bloem
  • 8 eetl. olijfolie
  • 50 gr. rucola

  • 1/2 citroen om de rucola mee te bedruppelen
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Voor de saus:

    De korsten van het witbrood verwijderen en het brood in
    een beetje water weken.
    Het brood goed uitdrukken en met de gemalen amandelen, citroensap
    en olijfolie in een schaal doen.
    Alles goed door elkaar tot een puree roeren.
    De
    knoflook pellen en erboven uitpersen en doorroeren.
    Zoveel water toevoegen dat het een
    dikke (mayonaise achtige) saus wordt.
    Op smaak maken met zout.

    Bereidingswijze

    De forellen van binnen en buiten goed afspoelen, droogdeppen en met zout en versgemalen peper
    bestrooien.
    In elke forel een takje tijm steken en de vissen door de bloem wentelen.

    In een pan 4 eetlepels olie verhitten en 2 forellen aan elke kant 4 a 5 minuten bakken.

    De vissen uit de pan halen en warm houden.
    De andere twee vissen op dezelfde manier bakken.

    Intussen de rucola afspoelen, droogdeppen, eventuele dikke stelen afsnijden.
    De bladen
    verdelen over 4 borden en met wat citroensap bedruppelen.
    De vis op de rucola leggen en
    met de saus serveren.

    Serveertip

    Serveer met stukken plat brood of, in olijfolie licht aangebakken, nieuwe aardappeltjes.


  • Je kunt de rucola er ook als salade naast serveren.
    Scheur 100 gram rucola in grove stukken.

    Snij een ontvelde tomaat in stukjes en een kleine rode ui in snippers en meng dit door de
    rucola.
    Maak een dressing van balsamico-azijn, olijfolie, wat mosterd, versgemalen zwarte
    peper, wat versgeperste knoflook en zout en schep die door het rucolamengsel.
    Eet smakelijk !
  • Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    reve51 avatar
    reve51

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten