1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Geroosterde zalm met courgette-rucolasalade

Geroosterde zalm met courgette-rucolasalade

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-05-2004

Ingrediënten 4 personen





4 takjes verse kruiden (tijm, oregano)
olijfolie Extra Vergine
Balsamico di Modena
zout, peper
rasp van 0,5 citroen
4 zalmfilets (a ca. 150 g)
50 g ontbijtspek
2 lente-uitjes
ca. 500 g gekookte courgette
75 g rucola






Lekker met versgebakken ciabatta of foccacia.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220?C (heteluchtoven 200?C). Hak de oregano fijn. Houd de helft achter voor de dressing. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Meng 3 eetlepels olijfolie met 0,5 dl balsamico azijn, zout, peper, tijm, oregano en citroenrasp. Wrijf de zalmfilets er mee in en laat ca. 10 minuten staan.

Bak intussen het ontbijtspek in een droge koekenpan krokant. Breek het in grove stukken. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Klop een dressing van 1 eetlepel balsamico azijn, 3 eetlepels olijfolie, de rest van de oregano, zout en peper naar smaak. Snijd de courgette in grove stukken en meng de dressing en lente-uitjes erdoor.

Rooster de zalmfilets ca. 10 minuten in de oven. Was de rucola en dep het droog. Meng de rucola met de courgette en spek en verdeel de salade over de borden. Leg de zalmfilets erop.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van r_f


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van r_f
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top