1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Abrikozenplaatkoek met schuim

Abrikozenplaatkoek met schuim

Door: kramer1274

  • Internationaal, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-05-2004

Ingrediënten















Voor het deeg:
300 g bloem
250 ml lauwwarme melk
1 zakje Gist
snufje zout
1 eierdooier
70 g suiker
1 zakje Vanillesuiker
5 druppels Citroenaroma
50 g boter of margarine, gesmolten

Voor de garnering:
1 kg abrikozen, gehalveerd en ontpit
1-2 eetlepels kaneelsuiker (mengsel van 2 eetl. suiker en 1/2 eetlepel kaneel)
4 eiwitten
100 g suiker





EEN LEKKERE TAART VOOR IN DE ZOMER

Ontdek meer:

Voorbereiding










Oventemperatuur en baktijd (eerste keer):
Elektrische oven: 200?C (voorverwarmen)
Heteluchtoven: 185?C (voorverwarmen)
Gasoven: stand 4 (voorverwarmen)
Baktijd: ca. 20 minuten

Oventemperatuur en baktijd (tweede keer):
Elektrische oven: 210?C (voorverwarmen)
Heteluchtoven: 190?C (voorverwarmen)
Gasoven: stand 4-5 (voorverwarmen)Baktijd: 5-7 minuten

Bereidingswijze

De bloem boven een mengkom zeven en de gist er goed door roeren. In het midden een kuiltje maken, het zout, de eierdooier, suiker en vanillesuiker, het citroenaroma en iets afgekoelde boter en melk er in doen en de ingredienten met de mixer (met de kneedhaken) 3 minuten kneden (het deeg is vrij slap).

Het deeg op een ingevette bakplaat uitstrijken en de abrikozen met de bolle kant naar onderen erop leggen. Het gebak met kaneelsuiker bestrooien en op een warme plaats 15 minuten laten rijzen.

Het gebak in het midden van een voorverwarmde oven bakken (zie baktijd en oventemperatuur eerste keer). Het eiwit eerst een beetje en vervolgens met de suiker zo stijf slaan dat een snede van een mes zichtbaar blijft. Het eiwit in een spuitzak met een kartelmondje scheppen en het lauwwarm afgekoelde gebak met het eiwit garneren (zie foto).

Het plaatgebak opnieuw in het midden van de oven zetten (zie baktijd en oventemperatuur tweede keer). De abrikozenplaatkoek iets laten afkoelen en in stukken van gewenste grootte snijden.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top