Appeltaart de echte Franse ( Tarte aux pommes )

  • Frans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-05-2004
  • Appeltaart de echte Franse ( Tarte aux pommes )

    Appeltaart de echte Franse ( Tarte aux pommes )

    Appeltaart de echte Franse ( Tarte aux pommes )

  • Appeltaart de echte Franse ( Tarte aux pommes )

    Appeltaart de echte Franse ( Tarte aux pommes )

    Appeltaart de echte Franse ( Tarte aux pommes )

Een appeltaart zoals je die alleen in Frankrijk eet. Een dun laagje krokant (Frans) korstdeeg en een heerlijke frisse appelvulling. Je proeft het al terwijl je dit leest toch?.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor het korstdeeg:
200 gr bloem - 100 gr boter op kamertemperatuur - flinke mespunt zout - 1 eidooier - 2 1/2 - 3 el heel koud water.
Voor de appelvulling:
4 - 5 appels -
3 el suiker -
50 gr boter -
4 - 6 el abrikozenjam -
2 el calvados of cognac
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
plastic folie - deegrol - taartvorm met losse bodem van plm. 25 cm doorsnede

Voorbereiding

Korstdeeg:
Snij de boter in blokjes. Zeef de bloem en het zout. Maak een kuiltje in het midden. Leg de boter en de eidooier in de kuil en meng dit tot een roerei-achtige substantie door met je vingers plukbewegingen te maken. Strooi het bloem dmv paletmes of deegschraper over het eimengsel en hak het geheel door elkaar. Maak met je handen snel een samenhangend deeg. Kneed er een bal van en pak deze in plastic folie. Laat minstens 30 min rusten in de koelkast. Voordat je het deeg uitrolt even op kamertemperatuur laten komen. Beboter de bakvorm en rol het deeg uit. Bekleed de taartvorm met het deeg. Zet de vorm nog 15 min in de koelkast of vriezer.
Vulling:
Schil de appels en ontdoe ze van het klokhuis. Snij ze in dunne plakken en hak de kleinere stukjes grof. Snij de boter in kleine klontjes.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal de bakvorm met het deeg uit de koelkast. Strooi eerst de kleine stukjes appel over het deeg. Verdeel de plakjes dakpansgewijs over de appelstukjes. Strooi de suiker erover en verdeel de klontjes boter erover. Bak de taart plm. 1 uur in het midden van de oven tot de appels bruin zijn en de korst goudbruin. Verwarm de abrikozenjam met de calvados of rum en zeef dit mengsel. Bestrijk de appels hiermee.

Bron

Margriet

Serveertip

Serveer de taart op kamertemperatuur.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 26-02-2013

Snoekbaars2 op 26-02-2013: [b]appeltaart de echte franse. Hallo Petra. dat is toch echt een supper appeltaart. ik maak hem heel vaak ik vind het deeg supper lekker maak je van hetzelfde deeg nog meer van dat super gebak wij zijn er echt helemaal weg van Petra, groetjes Nel.[/b]

pwiggers avatar
pwiggers 31-12-2012

Snoekbaars2 in mijn gastenboek over Appeltaart de echte franse: Petra hij is goed gelukt. heeeeeeeel lekker. groetjes Nel.

corrief avatar
corrief 10-07-2004

Hallo Petra, Ik ben gelijk aan de slag gegaan na dat je weg was,en heb wel 10 recepten van je meegenomen voor de vacantie heerlijk,wat een energie steek jij er in, fijn voor ons. Liefs en tot gauw, Corrie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten