Lenterisotto met groene asperges

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-05-2004

Een heerlijk en eenvoudig recept zonder vlees. Lekker licht, dus lekker voor de lente.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram risotto, 1 dl droge witte wijn, 6 dl groente- of andere bouillon, 500 gram groene asperges, 3 eetlepels vloeibare margarine, 2 sjalotjes of 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, verse peper, zout en 50 gram parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote (hapjes)pan

Voorbereiding

Snijd de onderkant van de asperges af en snijd de asperges in stukjes van 2 cm. Houd de punten apart. Kook de aspergestukje (zonder de punten) in 8 minuten gaar.

Bereidingswijze

Verwarm in een grote (hapjes)pan de margarine. Pers de knoflook erbij. Pel en snipper de ui en voeg in de pan toe. Voeg na 3 minuten de risotterijst en de aspergepunten toe en roer alles goed door. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn volledig opnemen. Dan beetje bij beetje wat bouillon toeboegen, onder voortdurend roeren MAAR wacht met toevoegen tot de vorige hoeveelheid bouillon is opgenomen. Voor de gekookte aspergestukjes toe na de laatste hoeveelheid bouillon en breng het geheel op smaak met verse peper en zout.
Meng tenslotte de Parmezaanse kaas door de risottoschotel.

Bron

onbekend

Serveertip

Serveer gloeiend heet. Lekker met veldsla.

Bevat per portie 420 Kcal.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

OpaGerrit avatar
OpaGerrit 29-06-2015

Risotto betekent rijst en zegt dus niks over hoe het klaar gemaakt zou moeten worden, bovendien is koken geen kwestie van moeten maar van proberen en eigen smaak. Ik zelf maak het wat droger als ik het serveer bij ossobuco de saus maakt het dan wat smeuïger. Bij vis vindt ik de lopende risotto dan weer lekkerder, bv met tuinboontjes

mobiel_1335452795 avatar
mobiel_1335452795 16-11-2012

Hoi, ik zie dat jij jou risotto in een kookring gestapeld hebt. Ziet er indedaad leuk uit, maar ik heb geleerd dat risotto over je bord hoort te golven als de zee als je het op tafel zet. En aangezien jouw risotto rechtop staat kan hij niet golven! Risotto hoort bijna vloeibaar te zijn! Een soort van gebonden vloeibaar zeg maar. Maar het hoort te golven over je bord! Heb ik geleerd van een chef die heel veel in italie komt en italiaans kookt. Anders zou ik het ook niet wten! Verder vind ik het wel lekkere lentesmaken. Maak het wat vloeibaarder en het is perfect. Succes!

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 11-04-2012

Klinkt heerlijk. Heb het wel (stiekem) in kookboek bijgerechten gezet, want het lijkt me nog lekkerder met een beetje beest. Groet Roger

jeanne1964 avatar
jeanne1964 23-03-2012

wat een succes dit recept heerlijk, de pan ging helemaal leeg. ik heb weer punten gescoord dankzij jou, bedankt hoor groetjes jeanne

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 20-03-2012

Wat ziet die risotto er lekker uit, ik neem het recept mee. Bedankt, Margrit

elenna avatar
elenna 01-06-2011

Voor het eerst risotto gemaakt! Het was heeeeerlijk! bedankt, Elenna

kookclub2006 avatar
kookclub2006 11-06-2009

Louise, namens kookclub2006; Van Harte Gefeliciteerd met jou Dagrecept![br] Groetjes Deon

smullywilly avatar
smullywilly 15-04-2009

heerlijk lentegerecht. vandaag met bezoek, man en dochter van 2 in de tuin gegeten (door de bouillon en de kaas was extra zout niet nodig). vlees werd niet gemist en iedereen, ook mijn dochter, wilde een tweede bord. groet, willemijn

thole avatar
thole 08-04-2009

Ziet er heerlijk uit. Ga ik proberen. Dank je, neem je recept mee. groet, Francis

salzburg avatar
salzburg 08-04-2009

Leest erg lekker, Bedankt, Anna.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten