Lenterisotto met groene asperges
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 26-05-2004
Een heerlijk en eenvoudig recept zonder vlees. Lekker licht, dus lekker voor de lente.
Ingrediënten 4 personen
300 gram risotto, 1 dl droge witte wijn, 6 dl groente- of andere bouillon, 500 gram groene asperges, 3 eetlepels vloeibare margarine, 2 sjalotjes of 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, verse peper, zout en 50 gram parmezaanse kaasVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 438,01 kcal |
Koolhydraten | 66,47 g |
Eiwitten | 11,47 g |
Vetten | 10,93 g |
Benodigdheden
Grote (hapjes)panVoorbereiding
Snijd de onderkant van de asperges af en snijd de asperges in stukjes van 2 cm. Houd de punten apart. Kook de aspergestukje (zonder de punten) in 8 minuten gaar.
Bereidingswijze
Verwarm in een grote (hapjes)pan de margarine. Pers de knoflook erbij. Pel en snipper de ui en voeg in de pan toe. Voeg na 3 minuten de risotterijst en de aspergepunten toe en roer alles goed door. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn volledig opnemen. Dan beetje bij beetje wat bouillon toeboegen, onder voortdurend roeren MAAR wacht met toevoegen tot de vorige hoeveelheid bouillon is opgenomen. Voor de gekookte aspergestukjes toe na de laatste hoeveelheid bouillon en breng het geheel op smaak met verse peper en zout.
Meng tenslotte de Parmezaanse kaas door de risottoschotel.
Bron
onbekend
Serveertip
Serveer gloeiend heet. Lekker met veldsla.
Bevat per portie 420 Kcal.
Laatste reacties
Risotto betekent rijst en zegt dus niks over hoe het klaar gemaakt zou moeten worden, bovendien is koken geen kwestie van moeten maar van proberen en eigen smaak. Ik zelf maak het wat droger als ik het serveer bij ossobuco de saus maakt het dan wat smeuïger. Bij vis vindt ik de lopende risotto dan weer lekkerder, bv met tuinboontjes
Hoi, ik zie dat jij jou risotto in een kookring gestapeld hebt. Ziet er indedaad leuk uit, maar ik heb geleerd dat risotto over je bord hoort te golven als de zee als je het op tafel zet. En aangezien jouw risotto rechtop staat kan hij niet golven! Risotto hoort bijna vloeibaar te zijn! Een soort van gebonden vloeibaar zeg maar. Maar het hoort te golven over je bord! Heb ik geleerd van een chef die heel veel in italie komt en italiaans kookt. Anders zou ik het ook niet wten! Verder vind ik het wel lekkere lentesmaken. Maak het wat vloeibaarder en het is perfect. Succes!
Klinkt heerlijk. Heb het wel (stiekem) in kookboek bijgerechten gezet, want het lijkt me nog lekkerder met een beetje beest. Groet Roger
wat een succes dit recept heerlijk, de pan ging helemaal leeg. ik heb weer punten gescoord dankzij jou, bedankt hoor groetjes jeanne
Wat ziet die risotto er lekker uit, ik neem het recept mee. Bedankt, Margrit
Voor het eerst risotto gemaakt! Het was heeeeerlijk! bedankt, Elenna
Louise, namens kookclub2006; Van Harte Gefeliciteerd met jou Dagrecept![br] Groetjes Deon
heerlijk lentegerecht. vandaag met bezoek, man en dochter van 2 in de tuin gegeten (door de bouillon en de kaas was extra zout niet nodig). vlees werd niet gemist en iedereen, ook mijn dochter, wilde een tweede bord. groet, willemijn
Ziet er heerlijk uit. Ga ik proberen. Dank je, neem je recept mee. groet, Francis
Leest erg lekker, Bedankt, Anna.