1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Konijn met pruimen

Konijn met pruimen

Door: stiny26

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-05-2004

Ingrediënten


1 konijn in stukken.
1/2 pond gedroogde pruimen.
6 uien (uien in zessen snijden)
2 knoflookpitten.
tym, peper,zout laulier en provinciale kruiden,
1/4ltr rode wijn
1/4ltr bouillon (blokje)
1 plak ontbijtspek van 2 ons


Verder heb je nodig


Snelkookpan (niet noodzakelijk kan ook in de oven) 1 ovenschaal


Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien in zessen snijden, spek in blokjes. Konijn in stukken en knoflook snipperen.
Bouillon maken.

Bereidingswijze

Spek in dobbelsteentjes uitbakken. Uit de pan nemen. In het spekvet, uien +knoflook aanbraden. Ook uit de pan nemen. Beetje olie bij het spekvet doen, dan de gepeperde en gezouten konijnenstukken aanbraden.Alles terug in de pan. Wijn en bouillon toevoegen+tym en andere kruiden. Alles in de snelkookpan of in de oven. In de snelkookpan 25 minuten (zeer gaar) In de oven 1.15 uur. Als je het in de snelkookpan maakt en het is klaar dan doe je het in een ovenschaal. De pruimen er bij en dan nog eens een 1/2 uur in de oven stand 7. In de oven na 3 kwartier de pruimen erbij. Let goed op of er genoeg vocht is anders bouillon of wijn erbij. Is het te vochtig dan kan je het altijd binden,
met zelfbindmiddel. Het smaakt het lekkerst als je het een dag van te voren maakt.

Serveertip

Wij eten het met pasta, of rijst of stokbrood.
en natuurlijk met een fles wijn. EET SMAKELIJK



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stiny26
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top