1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Geroosterde asperges met sinaasappel

Geroosterde asperges met sinaasappel

Door: pwiggers

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-2004

Ingrediënten 6 personen


1 sjalotje - sap van 1/2 sinaasappel - 2 tl balsamico-azijn - 5-7 el olijfolie - zout, peper - reepjes schil van 1 sinaasappel - 24 witte asperges (plm.1 kg) - 2 sinaasappelen - 4 plakjes geroosterd brood - 50 gr zwarte olijvenpasta (tapenade)


Verder heb je nodig


Grote ovenschaal of bakblik

Geroosterde asperges met sinaasappel
Geroosterde asperges met sinaasappel

Roosteren geeft extra smaak en dat proef je heel goed in deze asperges. Heel erg lekker! (Let op een marinade-tijd van 30 min)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de asperges. Pel de sjalot en snij deze fijn.
Meng de sjalot, sinaasappelsap en azijn en laat dit 30 min intrekken. Klop er dan 3-4 el olie door tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper en reepjes sinaasappelschil. Schil de 2 sinaasappelen dik zodat ook het witte deel wordt verwijderd en snij het vruchtvlees in dunne plakken.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg de asperges in één laag in een ovenschaal of op een bakblik. Bestrooi ze met zout en peper en sprenkel er 2-3 el olie over. Rooster de asperges in het midden van de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn (20-25 min). Schep ze regelmatig om.

Serveertip

Serveer de asperges met de plakjes sinaasappel en de dressing en geef er geroosterd brood en olijvenpasta bij.

Bron

Libelle 16-2004



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top