1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti met roergebakken asperges, lente-ui en zalmfilet

Spaghetti met roergebakken asperges, lente-ui en zalmfilet

Door: pwiggers

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-2004

Ingrediënten 4 personen


400 gram spaghetti of dunne lintpasta - zout, peper - 600 gram witte asperges - 3 lente-uitjes - 1 el olijfolie - 3 el boter - 2 dl groente-bouillon (van blokje) - 200 gram verse zalmfilet - 2 el fijngesneden peterselie - citroensap - (eventueel klein potje zalmeitjes)


Verder heb je nodig


Wok

Spaghetti met roergebakken asperges, lente-ui en zalmfilet
Spaghetti met roergebakken asperges, lente-ui en zalmfilet

Snel en erg lekker! De zalm wordt niet gebakken en gaat in smalle reepjes aan het einde in de saus. Een aanrader!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de asperges en snij deze in schuine plakjes van 1/2 cm. Snij de lente-uitjes in kleine ringetjes. Snij de zalm in reepjes.

Bereidingswijze

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
Verhit de olie en 1 el boter in de wok en roerbak hierin de asperges en lente-ui met wat zout en peper 4 minuten. Voeg de bouillon en nog 2 el boter toe en laat de groenten 5-6 min zachtjes sudderen tot ze gaar zijn en een mooie saus ontstaat. Roer de zalm erdoor en breng op smaak met zout, peper, peterselie en citroensap.

Serveertip

Schep de saus door de gare pasta en garneer (eventueel) met de zalmeitjes.
(Een recept uit Libelle 16-2004)

Bron

Libelle



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top