Griekse spiesjes

  • Grieks,
  • 20-30 min.

Nog lekkerder als bij de Griek, en helemaal als ze geroosterd worden boven een houtskoolvuurtje

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gram varkensfilet of varkenshaas * 500 gram speklappen zonder zwoerd * 3 eetl. olijfolie * 1 eetl. citroensap * 1 zakje Gyroskruiden van Silvo * 1 theel. knoflook * satestokjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
barbeque

Voorbereiding

Snijd het varkensvlees in stukken van ongeveer 2 x 2 cm en 1 cm dik. Snijd de speklappen in stukken van 2 cm. Meng de olijfolie, citroensap, knoflook en het zakje Gyroskruiden door elkaar. Doe het vlees in de marinade en schep alles goed door elkaar. Laat minimaal een half uur marineren (hoe langer, hoe lekkerder!)

Bereidingswijze

Rijg het vlees en de stukjes spek om en om aan de satestokjes en rooster ze op de barbeque in ongeveer 10 minuten gaar.

Serveertip

Lekker met vers stokbrood, zaziki en witte koolsalade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pinie1 avatar
pinie1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten