Scaloppini al vino bianco = kalfsoester in witte wijnsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-12-2013
  • Scaloppini al vino bianco  = kalfsoester in witte wijnsaus

    Scaloppini al vino bianco = kalfsoester in witte wijnsaus

    Scaloppini al vino bianco = kalfsoester in witte wijnsaus

Een licht en heel verfijnd vleesgerecht. Echt een van de smakelijkste Italiaanse gerechten. Verrukkelijk met een Soave en heerlijk bij mijn recept ZUCCHINI AL FORNO

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kalfsoesters (plm 750 gr) - zout, peper - bloem - 30 gr boter - 3 eetl olijfolie - 2 wijnglazen witte Italiaanse wijn (bijv Soave) - 2 dl gevogeltefond - 2 eetl zachte boter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 435,81 kcal
Koolhydraten 2,48 g
Eiwitten 43,92 g
Vetten 23,46 g

Voorbereiding

Sla de kalfsoesters plat (vraag dit evt aan de slager). Vlees inwrijven met weinig zout en peper en haal ze door de bloem. Klop het overtollige bloem eraf.

Bereidingswijze

Smelt de boter en de olijfolie. Als het schuim wegtrekt met 3 of 4 tegelijk aan iedere kant heel snel rondom bruin bakken. Uit de pan halen en ze warm houden. Giet het meeste vet uit de pan. Schenk de wijn erin met de helft van de fond en laat dit op een hoge vlam plm.1 a 2 minuten flink koken. Schraap de aanbaksels goed van de bodem. Doe het vlees terug in de pan. Laat de kalfsoesters afhankelijk van de dikte plm. 5 minuten zachtjes sudderen in de saus. Af en toe bedruipen en keren. Leg de gare oesters op een voorverwarmde schaal. Voeg de rest van de fond toe aan de saus in de pan. Vlug aan de kook brengen en laten indikken tot deze stroperig en doorzichtig is geworden. Haal de pan van de warmtebron en roer er 2 eetl zachte boter door. Giet de saus over de oesters.

Bron

??? weet ik niet meer

Serveertip

Lekker met ZUCCHINI AL FORNO of


gebakken aardappeltjes met een vleugje rozemarijn, peultjes, snijboontjes, broccoli

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Eske80 avatar
Eske80 24-07-2011

Heb het daarnet gemaakt, was heerlijk! Maar inderdaad moet het vlees minder gebakken.

pwiggers avatar
pwiggers 16-12-2010

De gaarheid van de kalsoesters zijn afhankelijk van de dikte van de oesters. Kalfsoesters moeten inderdaad als biefstuk gebakken worden. Zijn de oesters dik dan kost het meer tijd. Ik heb het recept inmiddels aangepast, want de oesters zijn echt heel lekker. Jammer van het etentje van Agnes hieronder!

Agnes1949 avatar
Agnes1949 16-12-2010

Ik had een gezellig etentje met vrienden en heb dit recept gemaakt. Het was niet te eten. Ondanks dat ik de kalfsoesters bij de ambachtelijke slager gehaald had was het heel erg droog. Ik hoorde van vrienden dat je kalfsoester als biefstuk moet klaarmaken en zeker niet een kwartier moet laten sudderen...... jammer. Gelukkig waren de andere onderdelen van mijn menu heel erg lekker.

adeline43 avatar
adeline43 09-08-2010

lijkt mij heel erg lekker in combinatie met je ander recept.Ik ga het zeker een keer maken,bedankt.Groetjes, Adeline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten