Zucchini al forno - ovenschotel courgette, tomaten, mozzarella

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-2004
  • Zucchini al forno - ovenschotel courgette, tomaten, mozzarella

    Zucchini al forno - ovenschotel courgette, tomaten, mozzarella

    Zucchini al forno - ovenschotel courgette, tomaten, mozzarella

Een heerlijk zomers gerecht, heerlijk bij wat lichte vleesgerechten, maar ook koud met een stukje vers stokbrood een delicatesse!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 niet te dikke courgettes - 6 eetl bloem - zout, peper - olijfolie - 500 gram (Roma)tomaten - 1 ui - 2 eetlepels fijngesneden basilicum - 2 teentjes knoflook - 200 gr mozzarella - 50 gr Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

Was de courgettes en snij deze in vingerdikke plakken. Pel de ui en de knoflook en snipper deze. Pel de tomaten, ontdoe ze van de zaadjes en snij ze in kleine blokjes.Snij de mozzarella in dunne plakken.Oven voorverwarmen op 225 graden.Roer de bloem met een theel. zout en wat peper door elkaar. Wentel de courgettes door dit mengsel en bak ze vlug goudgeel in de koekenpan met wat olijfolie. Leg een laag courgettes in de ovenschaal (rest even apart houden). Bak in het overgebleven vet de ui en knoflook glazig. Voeg de tomaten toe.Laat alles goed gaar worden en indampen tot een dikke tomatensaus. Roer de gesneden basilicum door de tomatensaus. Op smaak maken met zout en peper. Bedek de courgettes in de schaal met een deel van de saus en een deel van de plakken mozzarella. Nu kan de rest van de courgettes erop, plus de rest van de tomatensaus en de mozzarella. Strooi er Parmezaanse kaas over en laat de schotel in het midden van de voorverwarmde oven heet en lichtbruin worden ( plm. 20 minuten).

Serveertip

Lekker met pasta, rijst, een stukje stokbrood en eventueel een lekker licht vleesgerecht, bijvoorbeeld
SCALOPPINI AL VINO BIANCO

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 17-03-2021

Hartstikke leuk Han, dank je wel. Weet je wat? Ik ga jouw versie deze week nog maken. Ben erg beieuwd naar het resultaat. Wat leuk om zo recepten uit te wisselen. Dank je wel. Groet, Petra

Han_Henderikse avatar
Han_Henderikse 17-03-2021

Zoals vast wel opgevallen is volg ik regelmatig jouw recepten omdat die in mijn "line" zitten. Bij deze heb i wat aanvullingen gemaakt. passata ipv, tomatenblokjes(vliesjes), 2sts ansjovis in stukjes 2 gedroogde tomaat, 1 lepel kappertjes 2 lepel groene olijf in stukjes 1-2 lepel parmezan tegen eind erdoor 1/2tl gerookte paprikapoeder 3 verse blaadjes salie, in begin wat verse blaadjes basilicum erdoor aan het eind 1/2 tl gerookte paprika dat was het zo een beetje, maar jou basis was mijn idee, tnx Oh en mozzerella weggelaten ivm vleesgevulde verse raviolli.

Han_Henderikse avatar
Han_Henderikse 17-03-2021

Zoals vast wel opgevallen is volg ik regelmatig jouw recepten omdat die in mijn "line" zitten. Bij deze heb i wat aanvullingen gemaakt. passata ipv, tomatenblokjes(vliesjes), 2sts ansjovis in stukjes 2 gedroogde tomaat, 1 lepel kappertjes 2 lepel groene olijf in stukjes 1-2 lepel parmezan tegen eind erdoor 1/2tl gerookte paprikapoeder 3 verse blaadjes salie, in begin wat verse blaadjes basilicum erdoor aan het eind 1/2 tl gerookte paprika dat was het zo een beetje, maar jou basis was mijn idee, tnx Oh en mozzerella weggelaten ivm vleesgevulde verse raviolli.

pwiggers avatar
pwiggers 02-09-2016

Fijn te horen dat de ovenschotel zo goed heeft gesmaakt. Dank je wel wlambeck.

wlambeck avatar
wlambeck 01-09-2016

vanavond gemaakt met courgettes en zwarte tomaten uit onze tuin. Heerlijk! Verrassend lekker zelfs vlgs mijn zoon.

jocucina avatar
jocucina 09-03-2014

Ik heb dit gisteren gemaakt onderdeel van een buffet en koud opgediend, was heerlijk. Nog een fijne zonnige zondag. Joke

jocucina avatar
jocucina 04-03-2014

Wordt lekker weer, dus ga dit vast als voorproefje maken. Grt Joke

NuVega avatar
NuVega 19-12-2012

Het was heerlijk!!! Aan een courgette heb je misschien ook wel genoeg. Even plakjes snijden en kijken hoe je uitkomt met twee lagen in de ovenschotel. Voor de liefhebbers boven op nog(een gedeelte met) pijnboompitjes. Wij hebben er (volkoren) penne bij gegeten, stokbroodje en een soepje vooraf.

dabbeljoe avatar
dabbeljoe 14-08-2010

klinkt heerlijk, alleen de basilicum ben je vergeten. Ik neem aan dat die in de tomatensaus worden verwerkt? Ik ga het in elk geval vanavond maken.

mlk1 avatar
mlk1 13-08-2010

Ik heb het gisteren met gele courgettes gemaakt en het smaakte verukkelijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten