1. Home
  2. Recepten
  3. Zwitserse kaas
  4. Zwitserse Kaasfondue

Zwitserse Kaasfondue

  • Zwitsers,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-05-2004

Ingrediënten 4 personen


300 gram geraspte Gruyere
300 gram geraspte Emmentaler
100 gram brie
4 dl droge witte wijn
1 teentje knoflook
1/2 eetlepel citroensap
2 el maizena
1 boorelglaasje Kirsch
nootmuskaat
grof gemalen peper


Verder heb je nodig


Kaasfonduepan met rechaud + fondueprikkers, kouten pollepel, kopje,


Fonduen is leuk en gezellig. Deze kaasfondue is lekker als het buiten ijs en ijskoud is. Maar in de zomer op een mooie avond ook heel erg gezellig in de tuin of op het balkon. Gezellige mensen en een wijntje erbij en je hebt een topavond!
Deze kaasfondue doet me ook altijd denken aan een vakantie met vriendinnen in de Alpen en dat we daar een huisje bovenop een berg gehuurd hadden. We waren aan het interrailen en waren dus met een taxi die berg op gegaan, maar hoe kom je low budget die berg weer af of erger: hoe kom je er weer op.... We waren dus helemaal afhankelijk van dat kleine ski-dorpje. Maar wel heel gezellig!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Zet alle ingredienten & hulpmiddelen klaar
Verwijder de witte randen van de brie en snijd de brie in stukjes

Bereidingswijze


De binnenzijde van de fonduepan insmeren met de gehalveerde knoflook
In de fonduepan wijn en citroensap op een laag vuur net niet aan de kook brengen
De geraspte kaas + blokjes brie in gedeelten met een houten lepel door de warme wijn roeren tot alle kaas gesmolten is
De maizena met de kirsch tot een glad papje roeren en door de kaasfondue mengen
De kaasfondue al roerende laten binden
Op smaak maken met nootmuskaat en grofgemalen peper

Dit recept is te vinden in:

Serveertip


Serveer er diverse soorten stokbrood en ciabatta bij
Wat rauwe ham erbij is ook erg lekker
Vergeet zeker niet om er een lekker witte wijn bij te schenken!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top