Tapas Gevulde champignons met pesto

  • Spaans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-05-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

Voor de Pesto:
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine, snijplank, mes, oven, koekenpan/wok,

Voorbereiding

Zet alle ingredienten & hulpmiddelen klaar en verwarm de over voor op 200 graden

Bereidingswijze

Maak eerst de Pesto:


  1. Doe de basilicum, knoflook, pistachenoten en parmezaanse kaas in de keukenmachine en mix ze tot een fijngesneden geheel

  2. Giet ondertussen de olie erbij tot de pesto de dikte heeft gekregen die u wilt

  3. Voeg naar smaak peper & zout toe


Maak daarna de gevulde champignons:

  1. Maak de champignons schoon en snijd de steeltjes samen met 2 champignonhoedjes fijn

  2. Bak de fijngesneden champignons samen met de lenteuitjes zacht in de boter

  3. Neem de pan van het vuur en voeg de tomaat, broodkruim en naar smaak peper & zout toe

  4. Doe de helft van de geraspte kaas erbij en meng deze vulling goed

  5. Bestrijk de binnenkant van de champignonhoedjes met pesto en vul elk hoedje voorzichtig met de vulling

  6. Zet de hoedjes op een vetvrije bakplaat en bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas

  7. Bak de hoedjes vlak voor het serveren ca. 10 minuten in de oven (of totdat ze heet en stevig genoeg zijn)

  8. Serveer ze op een klein bord en geef er vorkjes bij


Serveertip

De gevulde champignons kunnen 8 uur van tevoren gemaakt worden, maar doe ze pas in de oven vlak voor het serveren!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 29-06-2012

Heb het meegenomen.Dank je .Groet Ineke

hyacintje avatar
hyacintje 03-06-2012

Erg lekker!

salzburg avatar
salzburg 03-08-2009

Meegenomen! Bedankt! Anna

karimari avatar
karimari 07-07-2008

Lijkt me lekker, neem ik graag mee.

elsa_h avatar
elsa_h 19-02-2007

deze meegenomen, en zaterdag gemaakt bij onze tapas avond. alleen niet goed het recept gelezen, dus had niet alles voor de pesto in huis. ik had wel nog een potje met een zongedroogde tomatenpesto in olie in huis. en toen dat er maar in gedaan,verder gewoon het recept aangehouden. was heerlijk en alles is opgegaan gr Yvonne

prinsesopdeerwt avatar
prinsesopdeerwt 23-06-2004

Lekker! Ben een pesto-fan en een fan van gevulde champignons!! Dat komt dus wel goed met dit recept!! Dank je wel! Groetjes, Claudia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten