1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Pesto
  5. Tapas Gevulde champignons met pesto

Tapas Gevulde champignons met pesto

Door: sonja13091976

  • Spaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-05-2004

Ingrediënten 4 personen



14 middelgrote champignons
4 lente-uitjes, fijngehakt
1 el boter
8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt
1 el droog broodkruim
3 el parmezaanse kaas, geraspt
peper & zout

Voor de Pesto:

100 - 150 gram verse basilicumblaadjes
2 teentjes knoflook gepeld
50 gram pistachenoten, geroosterd
35 gram parmezaanse kaas
1,5 dl olijfolie
peper & zout


Verder heb je nodig


Keukenmachine, snijplank, mes, oven, koekenpan/wok,


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet alle ingredienten & hulpmiddelen klaar en verwarm de over voor op 200 graden

Bereidingswijze

Maak eerst de Pesto:

Doe de basilicum, knoflook, pistachenoten en parmezaanse kaas in de keukenmachine en mix ze tot een fijngesneden geheel
Giet ondertussen de olie erbij tot de pesto de dikte heeft gekregen die u wilt
Voeg naar smaak peper & zout toe

Maak daarna de gevulde champignons:

Maak de champignons schoon en snijd de steeltjes samen met 2 champignonhoedjes fijn
Bak de fijngesneden champignons samen met de lenteuitjes zacht in de boter
Neem de pan van het vuur en voeg de tomaat, broodkruim en naar smaak peper & zout toe
Doe de helft van de geraspte kaas erbij en meng deze vulling goed
Bestrijk de binnenkant van de champignonhoedjes met pesto en vul elk hoedje voorzichtig met de vulling
Zet de hoedjes op een vetvrije bakplaat en bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas
Bak de hoedjes vlak voor het serveren ca. 10 minuten in de oven (of totdat ze heet en stevig genoeg zijn)
Serveer ze op een klein bord en geef er vorkjes bij

Serveertip

De gevulde champignons kunnen 8 uur van tevoren gemaakt worden, maar doe ze pas in de oven vlak voor het serveren!



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top