Samak Harra

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-05-2004

Pikant gekruide vis

Deel dit recept

Ingrediënten
3 teentjes knoflook,
1 citroen,
125 gr walnoten,
3 eetlepels olijfolie + olie om in te vetten,
? theelepel kaneelpoeder,
mespunt cayennepeper,
zout, 4 eetlepels fijngehakt korianderblad,
400-500 gr kabeljauwfilet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 175 ?C.
Pel de knoflook.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil dun af en pers de vrucht uit.
Hak de knoflook met de walnoten fijn en schep ze met de citroenrasp, het sap, de olijfolie, het kaneelpoeder, de cayennepeper,
zout naar smaak en de koriander door elkaar.
Voeg als de saus te dik is nog extra 1 a 2 eetlepels water toe.
Dep de vis droog met keukenpapier en leg hem in een ingevette ovenschaal.
Verdeel de saus erover.

Bereidingswijze

Laat de vis in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten gaar worden.

Serveertip

Lekker met rijst en gebakken courgetteplakken met knoflook en peterselie.

Laatste reacties

ingridsaida avatar
ingridsaida 24-05-2004

Ben blij dat je het een lekker recept vindt. Ook bedankt voor het toevoegen van mijn pagina aan jouw favorieten. Ik wil je gelijk zeggen dat je prachtige schilderijen maakt. Ik heb er van genoten. Groetjes, IngridSaida

annieov avatar
annieov 24-05-2004

Ga ik proberen! Lijkt me lekker. Dank je wel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten