Oosters Gourmetten

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 23-05-2004

Weer eens wat anders en succes verzekerd!!!

Heerlijk gekruid vlees met bami en nasi

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Ik zal de ingredienten per gerechtje opgeven, zodat je zelf kan kijken wat je wel en wat je niet wilt gebruiken.


Gemarineerde Kip

  • 300 gram kipfilet

  • 1 bakje Conimex Boemboe Ajam Paniki

  • 4 el sesamzaad

  • 4 el sesamolie

  • olie


Biefstuk met grofgemalen peper en knoflook

  • 300 gram malse biefstuk

  • 3 el olie>

  • 3 teentjes knoflook

  • 3 tl grof gemalen peper

  • 1/2 tl Kerrie Djawa

  • 4 el Ketjap Manis

  • 2 el fijngeknipte bieslook


Varkenshaas met gember in sate-marinade

  • 300 gram varkenshaas

  • 25 gram verse gember

  • 1 teentje knoflook

  • 1 zakje Conimex Sate Marinade

  • 3 el olie

  • 1 el Ketjap Asin

  • 2 el Gembersiroop


Bahmi Goreng


  • 1 pak dunne eiermie

  • 1 zakje boemboe bahmi goreng (bahmigroente)

  • 1/2 rode peper fijngesneden

  • 1/2 prei fijngesneden

  • 2 eieren

  • 2 eetl. wokolie


Nasi Goreng


  • 1 pak zilvervliesrijst

  • 1 zakje boemboe nasi goreng (nasigroente)

  • 1/2 rode peper fijngesneden

  • 1/2 prei fijngesneden

  • 2 eieren

  • 2 eetl. wokolie

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank, mes, deegroller, plastic folie, mengkommetje, aardappelschilmesje, rasp, schaal (met verdeelbakjes) om het vlees op te leggen

Voorbereiding

Zet alle ingredienten & hulpmiddelen klaar

Bereidingswijze

Gemarineerde Kip


  • Snijd de kipfilet in kleine plakjes van ca. 1 cm dikte en bestrijk ze met een beetje olie

  • Leg de kipfilet tussen een dubbelgevouwen stukje plastic folie en sla ze met de deegroller gelijkmatig plat (op een houten snijplank...)

  • Meng de boemboe met het sesamzaad en de sesamolie

  • Haal de lapjes kip door de sesammarinade en marineer ze 15 minuten

  • Klaar om te grillen


Biefstuk met grofgemalen peper en knoflook

  • Snijd de biefstuk in dunne plakjes van ca. 3 mm en halveer ze

  • Pel en hak de knoflook fijn

  • Meng de knoflook met de peper, kerrie, ketjap, bieslook en olie

  • Haal de lapjes vlees door de knoflookmarinade en marineer ze 15 minuten

  • Klaar om te grillen


Varkenshaas met gember in sate-marinade

  • Schil en rasp de gemberwortel

  • Pel en hak de knoflook fijn

  • Snijd de varkenshaas in dunne plakjes van ca. 3 mm

  • Meng de Sate Marinade met de olie, ketjap, gembersiroop, knoflook en verse gember

  • Haal de lapjes vlees door de marinade en marineer ze 15 minuten

  • Klaar om te grillen


Bahmi Goreng

Een beschrijving van een simpele Bahmi Goreng is te vinden op mijn homepage. Klik hier!

Nasi Goreng

Een beschrijving van een simpele Nasi Goreng is te vinden op mijn homepage. Klik hier!

Serveertip


  • Zet hier en daar op tafel wat schaaltjes met verschillende soorten kroepoek, atjar, sambal, oosterse sausjes, PINDASAUS, cashewnootjes, enz.

  • Je kan er ook nog wat oosterse roerbakgroenten bij doen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mariatheresa avatar
mariatheresa 08-12-2012

heerlijk ga ik namaken op de 2e kerstdag eens wat anders lekkers hoor én wat een werk voor je! Bedankt hoor groetjes van Marjolein

jentje1 avatar
jentje1 04-12-2006

Dit is weer eens wat anders.Zeker de moeite waard.Bedankt en groetjes Jennie

paula_bijl avatar
paula_bijl 08-11-2005

Is inderdaad weer eens wat anders, ik neem hem mee. Groetjes Paula

heleen4 avatar
heleen4 26-11-2004

ik neem 't mee. groeten, Heleen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten