Kalfsfricandeau uit de oven met limoensaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.


Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
750 g kalfsfricandeau
40 g boter
peper, zout
2 dl tuinkruidenbouillon (van een tablet)
2 limoenen
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
allesbinder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees rondom mooi bruin aan. Neem het uit de pan en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Schenk de bouillon in de pan en breng hem aan de kook. Leg de fricandeau terug in de pan en laat het vlees met de deksel schuin op de pan in ? 40 min. net gaar braden.
Boen intussen 1 limoen schoon en rasp de groene schil dun af. Pers de
vruchten uit.
Neem het vlees uit de pan en laat het afgedekt met aluminiumfolie even rusten. Voeg het limoensap en de rasp aan de jus toe en breng alles aan de kook. Roer de bosui erdoor en kook 1 min. door. Bind de saus met allesbinder.
Snijd de fricandeau in dunne plakken er serveer met de saus. Lekker met gekookte (nieuwe) aardappeltjes en roergebakken groene of witte asperges.

Bron

C1000

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chaootje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten