Vispakketje kabeljauw in folie met garnalen en kruidenboter

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-05-2004
  • Vispakketje kabeljauw in folie met garnalen en kruidenboter

    Vispakketje kabeljauw in folie met garnalen en kruidenboter

    Vispakketje kabeljauw in folie met garnalen en kruidenboter

  • Vispakketje kabeljauw in folie met garnalen en kruidenboter

    Vispakketje kabeljauw in folie met garnalen en kruidenboter

    Vispakketje kabeljauw in folie met garnalen en kruidenboter

Een verrukkelijk visgerecht. Lekker licht. Echt iets voor een mooie zomerdag met een salade en een knapperig stukje stokbrood. Snel klaar!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr kabeljauwfilet - 75 gram (Hollandse) garnalen - 2 lente-uitjes - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - zout, witte peper - 1 glas droge witte wijn - 4 plakjes kruidenboter (liefst zelfgemaakt) - olie om de folie in te smeren.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 flinke stukken aluminiumfolie of bakpapier

Voorbereiding

Verdeel de kabeljauw in 4 gelijke stukken. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in hele dunne ringetjes.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden of verhit de barbecue. Neem 4 flinke dubbele stukken aluminiumfolie.
Bestrijk de aluminiumfolie met wat olie. Leg op elk stuk folie een stuk kabeljauw. Strooi weinig en peper zout over de vis. Verdeel de garnalen, de lente-uitjes en de peterselie over de vis. Doe er een klein scheutje witte wijn en een plakje kruidenboter op. Vouw de pakketjes ruim, maar goed dicht. Zet de pakketjes in het midden van de oven of op de hete barbecue. Na plm 15 - 20 minuten is de vis klaar.

Serveertip

Lekker met aardappelsalade. Een muscadet smaakt hier voortreffelijk bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 28-08-2016

Dank je wel Ger. Met je eigen knoflook/kruidenboter nog veel lekkerder natuurlijk. Ben benieuwd naar je reactie.

ger1958 avatar
ger1958 26-08-2016

Klinkt goed en ga het zo maken met mijn eigen knoflook/ kruidenboter.

pwiggers avatar
pwiggers 23-08-2016

Gerardus bedankt voor je reactie. Natuurlijk kan de kabeljauw door heel veel andere vissoorten vervangen worden.

pwiggers avatar
pwiggers 23-08-2016

Wat leuk om te horen Cecile dat de kabeljauw zo goed heeft gesmaakt en Hermien bedankt voor het meenemen.

hermien_kg avatar
hermien_kg 20-08-2016

Hallo Petra, dit recept zet ik ook nog even in mijn kookboek. Lijkt me echt heerlijk, Groetjes, Hermien

Cecileg avatar
Cecileg 20-08-2016

Een heerlijk recept weer Petra, maar ik had ook niet anders verwacht. Wij hebben het gisteren gegeten met eigengemaakte kruidenboter met lekker veel knoflook.Dit komt in on mijn gatenkookboek met recepten die makkelijk te maken zijn en die lekker zijn om gasten voor te schotelen.:) Lieve groet Cecile

Gerardus106 avatar
Gerardus106 20-08-2016

Heerlijk recept! Ik heb pangasius gebruikt ipv kabeljauw.

liweda avatar
liweda 22-12-2004

Heel erg lekker met mijn eigengemaakte room-kruidenboter.

sugari avatar
sugari 05-07-2004

Heb dit recept van je meegenomen. Lijkt me een heerlijk gerecht. Hartelijk dank Groetjes ine

marianneoud avatar
marianneoud 01-07-2004

Neem deze mee Petra Marianne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten