1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Garnalen
  6. Kabeljauw in folie met garnalen en kruidenboter

Kabeljauw in folie met garnalen en kruidenboter

Door: pwiggers

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-05-2004

Ingrediënten 4 personen


600 gr kabeljauwfilet - 75 gram (Hollandse) garnalen - 2 lente-uitjes - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - zout, witte peper - 1 glas droge witte wijn - 4 plakjes kruidenboter (liefst zelfgemaakt) - olie om de folie in te smeren.


Verder heb je nodig


4 flinke stukken aluminiumfolie of bakpapier

Kabeljauw in folie met garnalen en kruidenboter
Kabeljauw in folie met garnalen en kruidenboter
Kabeljauw in folie met garnalen en kruidenboter

Klaar voor in de oven. (Foto Ger1958 )

Klaar voor in de oven. (Foto Ger1958 )

Een verrukkelijk visgerecht. Lekker licht. Echt iets voor een mooie zomerdag met een salade en een knapperig stukje stokbrood. Snel klaar!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verdeel de kabeljauw in 4 gelijke stukken. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in hele dunne ringetjes.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden of verhit de barbecue. Neem 4 flinke dubbele stukken aluminiumfolie.
Bestrijk de aluminiumfolie met wat olie. Leg op elk stuk folie een stuk kabeljauw. Strooi weinig en peper zout over de vis. Verdeel de garnalen, de lente-uitjes en de peterselie over de vis. Doe er een klein scheutje witte wijn en een plakje kruidenboter op. Vouw de pakketjes ruim, maar goed dicht. Zet de pakketjes in het midden van de oven of op de hete barbecue. Na plm 15 - 20 minuten is de vis klaar.

Serveertip

Lekker met aardappelsalade. Een muscadet smaakt hier voortreffelijk bij.



Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top