1. Home
  2. Recepten
  3. Bietensoep met haringbruchetta's

Bietensoep met haringbruchetta's

  •  , Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-05-2004

Ingrediënten 4 personen


Voor de soep:4 a 5 bieten1 ui25 gr. boter1 l.
groentebouillonscheutje frambozenazijnzoutpeperframbozen om te garneren
Voor de Haringbruchetta's:4 haringen1 appel3 lente-uitjes1
bosje dille4 witte boterhammencitroensapzoutpeperolijfolie



Variatie van de Russische borsjt en een Italiaanse broodje met een Hollandse haringsalade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de bieten schoon en rasp ze fijn.Pel en snipper de ui.Verhit de boter in een pan
en fruit de ui circa 3 minuten.Voeg de geraspte bieten en bouillon toe en breng het aan
de kook.Kook het circa 10 minuten.Voeg de azijn toe en pureer de soep.Breng op
smaak met zout en peper en laat de soep ijskoud worden.

Bereidingswijze

Snijd de haringen in kleine blokjes.Schil de appel en verwijder het klokhuis.Snijd
het vruchtvlees in blokjes.Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in fijne ringetjes.
Hak 3 takjes dille.Meng alles, in een kom, door elkaar.Breng op smaak met zout,
peper, citroensap en een drupje olijfolie.Rooster de boterhammen, halveer ze diagonaal
en schep de salade erop.Garneer met een takje dille.

Serveertip

Serveer de soep in glazen, garneer met frambozen en serveer de haringbruchetta?s erbij.Eet ze !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vissersvrouw


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vissersvrouw
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top