Gegratineerde haring-aardappelschotel

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-05-2004

Lekker met een groene salade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 6 haringen, schoongemaakt
  • 600 gr. aardappelen, afkokers
  • 2 rode paprika's
  • 1 ui

  • olie om in te vetten
  • 3 middelgrote, verse eieren
  • 5 dl. halfvolle melk
  • 1 eetl. bloem

  • zout
  • versgemalen, witte peper
  • 150 gr. ontbijtspek
  • 1 eetl. paneermeel of broodkruim
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Was de haringen dep ze droog en leg ze op keukenpapier, zodat eventueel aanwezig vocht in
    het papier terecht komt.
    Schil en was de aardappelen en snijd ze in huiddunne plakjes.

    Snijd de haringen in eetbare stukjes.
    Halveer de paprika's, verwijder zaadlijsten en
    pitjes.
    Was ze en snijd ze in kleine blokjes.
    Pel de uien en hak ze fijn.
    Verwarm
    de oven voor op 200 graden.

    Bereidingswijze

    Vet een ovenschaal licht in en leg er afwisselend plakjes aardappel, paprikablokjes,
    uisnippers en stukjes haring in.
    De laatste laag moet uit aardappelplakjes bestaan.

    Klop, in een schaal, de eieren los en vermeng ze met de melk en de bloem.
    Kruid het flink
    met peper en wat zout en schenk het over het gerecht in de ovenschotel.
    Snij het spek in
    hele dunne reepjes.
    Bestrooi de schotel met paneermeel of broodkruim en verdeel er de
    spekreepjes over.
    Laat het gerecht, in het midden van de oven, in circa 1 uur gaar worden.

    Serveertip

    Serveer met een salade.
    Eet ze !

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten