1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Preisoep

Preisoep

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-05-2004

Ingrediënten 4 personen


600 g prei; 1 tak groene selder; 100 g ui; 1 bosje peterselie; 1 lter water + 1 vetarm bouillonblokje; tijm, laurier, peper



Een klassieker; voor 4 pers. 72 Kcal /pers.; Deze soep uit grootmoeders tijd is een ideaal voorgerecht. Je kunt ook rond 11 uur 's ochtends al een kopje nemen, dan heb je later minder trek...Prei is rijk aan inuline, een fermenteerbare vezel die een gezonde darmtransit bevordert.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de groenten schoon, was ze en hak ze in grove stukken.

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook en doe er het vetarme bouillonblokje bij. Voeg de groenten, de kruiden en de peper toe. Laat 20 min. koken. Verwijder het bouquet garni, mix de soep en voeg peper (en eventueel zout) toe naar smaak.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top