1. Home
  2. Recepten
  3. Biologische keuken
  4. chocolade brood

chocolade brood

Door: joke74

  • Biologisch, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-05-2004

Ingrediënten


- zuurdesem (kijk voor het basisrecept op mijn homepage)
- 300 gram volkorenmeel
- 100 gram notenmuesli
- 50 gram sesamzaad
- 50 gram lijnzaad
- 3 eetlepels cacao
- 3 eetlepels oerzoet
- 25 ml tarwekiemolie
- 5 gram zout
- 100 ml water
- 120 ml rijstemelk amandel


Verder heb je nodig


Broodbakblik voor in de oven
Keukenmachine met mes


Maar dan anders! (zuurdesembroodje)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- maak een paar dagen van tevoren het zuurdesempapje

Bereidingswijze

- maak eerst een goed en soepel deeg van het volkorenmeel met zuurdesem, zout, olie en sojamelk. Maar voeg niet alle sojamelk in 1 keer toe.
- voeg de muesli toe en kneed dit goed door het deeg.
- voeg nog een extra scheut sojamelk toe waardoor het een plakkerig deeg wordt.
- Plaats het deeg op een warme plek en laat het 14 rijzen.
- Als het goed is, is het nu weer een soepel, niet plakkerig deeg geworden.
- Doe de cacau, oerzoet met de honingkoek in de keukenmachine en maal dit fijn.
- voeg het sesamzaad en het lijnzaad toe en meng dit met het cacao kruim.
- voeg het cacao kruim toe aan de deegbal en kneed dit goed door.
- Plaats de deegbal in de oven op 160 graden en bak deze in ongeveer 40 minuten gaar.
- het brood is gaar als je er op klopt en het klinkt hol.

Serveertip

Lekker met notenpasta of tahin......

Natuurlijk kan je het zuurdesem ook vervangen door 5 gram gist. Laat het in dat geval korten rijzen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke74
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top