1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Poolse keuken
  5. Zuurkool
  6. Poolse zuurkool

Poolse zuurkool

  • Pools, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-05-2004

Ingrediënten 4 personen


500 g varkensvlees ? 1 ui ? 1 teentje knoflook ? 50 g boter ? 1 el paprikapoeder ? 3 dl bouillon ? 1 bouillontablet ? 500 g zuurkool ? 150 g salami of chorizo ? 1 laurierblaadje ? 1 tl karwijzaad ? 10 geplette jeneverbessen ? peper en zout ? 1 bekertje zure room



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in reepjes en fruit dit samen met de gesneden ui en geperste knoflook in de boter. Dan paprikapoeder erdoor roeren en even mee laten fruiten. Afblussen met de bouillon. Maak de zuurkool los met twee vorken en voeg deze met in blokjes gesneden worst, laurierblaadje, gekneusd karwijzaad, jeneverbessen,
peper en zout aan het vlees-ui-mengsel toe. Houd het geheel op een zachte warmtebron minstens 1 uur tegen de kook aan. Pas vlak voor het opdienen wordt de zure room erdoor geroerd. Serveer met gekookte aardappelen.
Drankje erbij? Dan is een excellente keus een Riesling of Sauternes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joostenmuur


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joostenmuur
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top