varkenshaas met mosterd-roomsaus
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
varkenshaas met heerlijke saus van slagroom, ui, tomaat, mosterd, dille en cognac. Oorspronkelijk uit een Allerhande van minstens 10 jaar terug.
Ingrediënten 4 personen
varkenshaas, ui, tomaat, slagroom, diepvriesdille, mosterd en cognac. (Varkenshaas kan ook vervangen worden door bijv. Rosbief)Voorbereiding
1 ui van te voren snipperen, 1 vleestomaat ontvellen en in kleine stukjes snijden
Bereidingswijze
varkenshaas 15-20 minuten bakken in roomboter. Dan uit de pan nemen en warmhouden in folie of in de oven. in braadjus stukjes ui lichtbruin bakken, daarna tomaat , 1/8 liter slagroom, scheutje cognac erbij. Saus in laten koken en op laatste moment diepvriesdille en een lepel mosterd erbij.
Bron
Allerhande (AH)
Serveertip
Snij de varkenshaas in plakken en serveer de saus apart in een kom.
Lekker met aardappelpuree en haricots verts met creme fraiche.