varkenshaas met mosterd-roomsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

varkenshaas met heerlijke saus van slagroom, ui, tomaat, mosterd, dille en cognac. Oorspronkelijk uit een Allerhande van minstens 10 jaar terug.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
varkenshaas, ui, tomaat, slagroom, diepvriesdille, mosterd en cognac. (Varkenshaas kan ook vervangen worden door bijv. Rosbief)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1 ui van te voren snipperen, 1 vleestomaat ontvellen en in kleine stukjes snijden

Bereidingswijze

varkenshaas 15-20 minuten bakken in roomboter. Dan uit de pan nemen en warmhouden in folie of in de oven. in braadjus stukjes ui lichtbruin bakken, daarna tomaat , 1/8 liter slagroom, scheutje cognac erbij. Saus in laten koken en op laatste moment diepvriesdille en een lepel mosterd erbij.

Bron

Allerhande (AH)

Serveertip

Snij de varkenshaas in plakken en serveer de saus apart in een kom.
Lekker met aardappelpuree en haricots verts met creme fraiche.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

dimdum avatar
dimdum

Doorsturen

Home Recepten