1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Varkenshaas
  6. varkenshaas met mosterd-roomsaus

varkenshaas met mosterd-roomsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-05-2004

Ingrediënten 4 personen


Varkenshaas, ui, tomaat, slagroom, diepvriesdille, mosterd en cognac. (Varkenshaas kan ook vervangen worden door bijv. Rosbief)



Varkenshaas met heerlijke saus van slagroom, ui, tomaat, mosterd, dille en cognac. Oorspronkelijk uit een Allerhande van minstens 10 jaar terug.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1 ui van te voren snipperen, 1 vleestomaat ontvellen en in kleine stukjes snijden

Bereidingswijze

Varkenshaas 15-20 minuten bakken in roomboter. Dan uit de pan nemen en warmhouden in folie of in de oven. in braadjus stukjes ui lichtbruin bakken, daarna tomaat , 1/8 liter slagroom, scheutje cognac erbij. Saus in laten koken en op laatste moment diepvriesdille en een lepel mosterd erbij.

Serveertip

Snij de varkenshaas in plakken en serveer de saus apart in een kom.
Lekker met aardappelpuree en haricots verts met creme fraiche.

Bron

Allerhande (AH)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dimdum


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dimdum
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top