Chocolade-Cheesecake

  • Amerikaans, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-05-2004
  • Chocolade-Cheesecake

    Chocolade-Cheesecake

    Chocolade-Cheesecake

Hou je van chocolade en cheesecake dan is dit een goed recept voor jou!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 blaadjes gelatine
150 gram lange vingers
50 gram gesmolten boter
100 gram pure chocolade
250 gram roomkwark
80 gram suiker
1 dl creme fraiche
2 eiwitten
cacao
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Week de gelatine minimaal 15 minuten in ruim koud water.
Verkruimel de lange vingers en meng ze met de gesmolten boter.
Druk dit mengsel op de bodem van een kleine springvorm.
Laat de chocolade au bain marie smelten, maar niet warm worden.
Klop de kwark met de suiker en meng er de gesmolten chocolade en de creme fraiche door.
Klop de eiwitten stijf.
Los de goed uitgeknepen gelatine op in een klein bodempje heet water.
Spatel de eiwitten en de gelatine door de kwark en schep dit mengsel op de bodem van lange vingers.
Laat de cheesecake enkele uren opstijven en bestrooi deze voor het serveren met cacao.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

940gl avatar
940gl 27-03-2011

dit weekend gemaakt, maar vond de smaak wat zurig (misschien door kwark?) ik maak normaal cheesecake met Mon Chou

wideciro avatar
wideciro 28-05-2004

Hoi Gabrielle, Dit neem ik ook mee, ik ben een liefhebber van cheese-cake en in combinatie met chocola heb ik het nog niet gemaakt, dus ga ik het eens proberen, Bedankt, groetjes, Desiree.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten