SANGRIA

  • Spaans, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-05-2004

een typisch spaanse mixdrink waarvan we het echt spaanse recept doorgeven.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 appel - 1 sinaasappel -1 citroen
borrelglaasjes brandy , witte rum , licor de vanilla "43"
rode limonade siroop ( grenadine)
1 1/2 liter eenvoudige rode wijn - 1/2 liter gaseosa een suikervrije up-drink.
suiker en nijsklontjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een 2 liter sangria kan van glas of steen en goede zin.

Voorbereiding

was de sinaasappel en de citroen goed , niet schillen. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijdt het fruit in kleine stukjes en houdt een paar sinaasappel schijven achter om het glas later op te leuken. Doe het gesneden fruit in de sangria kan en giet daar de borrel glaasjes drank overheen en voeg zoveel van de wijn toe dat het fruit onder staat. Zet de kan in de koeling voor enige uren.
Na de "koeling tijd" ,giet het restant wijn en de gaseosa in de kan . Even roeren en naar smaak suiker toevoegen en zeker een aantal ijsklontjes.

Serveertip

serveren in een hoog glas dat aangekleed is met een schijfje sinaasappel , dat we daartoe eerder hadden achtergehouden , op de rand. Het drinkt als limonade maar pas op, kijk uit !

De witte variatie bestaat ook met licht gekleurd fruit als peer, meloen en abrikoos nen inplaats van rode- witte wijn. Ook erg lekker !!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

emolas avatar
emolas 06-07-2009

nou, dit lijkt me heerlijk! bedankt, groetjes Rianne

jacgueline avatar
jacgueline 07-06-2009

hoi lang gezocht eindelijk gevonden super

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten