1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Gado Gado

Gado Gado

Door: dartajan

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-05-2004

Ingrediënten 4 personen


2 djeroek poeroetbladeren
1 tl. trassie
1/2 el. sambal
1 el. suiker
6 el.pindakaas of
1 zakje kant en klare gado gado-saus
zout naar smaak
250 gram boontjes
200 gram taugeh
250 gram bloemkoolroosjes
1/2 komkommer
1/4 spitskool
2 teentje knoflook
3 hardgekookte eieren
1 tahoe
1/2 tempeh
gebakken uien



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de tempeh en tahoe in platte stukken en doe deze in een pan met water en voeg toe 3 thl. zout en 2 teentjes fijngesneden knoflook toe.
Laat dit geheel ongeveer een uur staan. Laat de tempeh en tahoe uitlekken en dep de stukken droog met keukenpapier.
Bak zowel de tahoe als de tempeh in hete olie goudbruin.

Snij de komkommer in blokjes. Maak de taugeh schoon en kook deze heel kort, zodat deze knapperig blijft.
Snij de spitskool in niet al te kleine stukken, en kook deze gaar.
Maak de bloemkoolroosjes schoon en kook deze gaar.

Maak de saus door aan de pindakaas kokend water toe te voegen, en wel zoveel zodat er een licht gebonden saus ontstaat.
Doe de resterende fijngesneden knoflook en de kruiden erbij en laat de saus voor ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Blijf wel voortdurend roeren, om aanbranden te voorkomen.
Mocht de saus te dik worden, voeg dan nog wat water toe.

Dien het geheel op een grote schaal waarop de groenten, eieren, tempeh en tahoe gerangschikt zijn.

Serveertip

Serveer de saus apart en geef er gebakken uien bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dartajan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top