1. Home
  2. Recepten
  3. Cake
  4. Carrot cake

Carrot cake

Door: jacoba_b

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-05-2004

Ingrediënten 8 personen


4 eieren(M), 225g boter, 225g lichtbruine basterdsuiker, 1 sinaasappel, 1 limoen, 175g zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder, 400g winterpeen, 50g amandelen, zout, 115g walnoten


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie, springvorm(? 24cm), bakpapier


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190?C(hetelucht 170?C). Vet de rand ivan de springvorm (? 24cm) in en bedek de bodem met bakpapier. Splits 4 eieren(M). Klop 225g boter met 225g lichtbruine basterdsuiker luchtig en voeg al roerend de eidooiers een voor een toe. Was 1 sinaasappel en rasp de schil. Pers 1 limoen. Zeef 175g zelfrijzend bakmeel met 1 theelepel bakpoeder. Schil en rasp 400g winterpeen. Hak 50g amandelen grof. Roer de sinaasappelrasp, 1 eetlepel limoensap, het bakmeel, een snufje zout, de amandelen, 115g walnoten en 350 geraspte winterpeen door het eimengsel. Klop de eiwitten in een vetvrije kop stijf en spatel ze door het beslag. Schep het beslag in de springvorm en bak de carrot cake midden in de oven in ca. 75 minuten gaar en goudbruin (dek de bovenkant, als deze te bruin wordt, af met aluminiumfolie). Laat de cake op een rooster verder afkoelen.

Serveertip

Maak van gelijke delen roomkaas en poedersuiker een mengsel dat als topping voor de cake kan dienen
garneer met sinaasappelschilletjes



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top