1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Zachte kip uit de romertopf

Zachte kip uit de romertopf

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-05-2004

Ingrediënten 3 personen


Kip voor 3 personen- 250 gram rijst- 1 citroen- halve liter melk- twee tomaten- 2 teentjes knoflook- Hand gesneden verse peterselie- Eetlepel bouillon poeder- peper en zout- 1 pak erwtjes uit de diepvries.


Verder heb je nodig


Romertopf


Erg lekkere maaltijd, met een bijzondere smaak en heel erg makkelijk en mager.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de romertopf even in het water zetten. Snij de citroen in ringen van een centimeter.

Bereidingswijze

Voor verwarm de oven op 200 graden. Doe in de romertopf de melk, boullion poeder, uitgeperste knoflook en citroen. Meng alles door elkaar en maak het eventueel nog op smaak met zout en peper. Doe de kip en de rijst erbij. Zet de romertopf 40 minuten in de oven. Haal hem daarna eruit en leg er plakjes tomaat over heen. Zet de schaal daarna nog 10 minuten in de oven op 150 graden.

Serveertip

Eet het kip maaltje met erwtjes en dan gaat het er vast wel in. Smikkelsmakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van broodkruimel


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van broodkruimel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top