Chocolade-rozijnenencake
- Banket
- 60-120 min.
een heerlijke cake.
Ingrediënten
175 g zachte boter, 100 g lichtbruine basterdsuiker, 4 losgeklopte eieren, 225 g chocoladestukjes puur, 100 g rozijnen, 50 g gehakte walnoten, geraspte schil van 1 sinaasappel, 225 g zelfrijzend bakmeel.Benodigdheden
Een broodvorm van 23x13 cm.Voorbereiding
Vet de broodvorm in en leg een stuk bakpapier op de bodem. Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius.
Bereidingswijze
1. Roer de boter en suiker tot een luchtige massa. 2. Voeg een voor een de eieren toe en roer het mengsel na elk ei goed door. Wanneer het mengsel klontert, roert u er 1 a 2 el meel doorheen. 3. Roer de chocoladestukjes, rozijnen, walnoten en geraspte sinaasappelschil erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeelen spatel het door het mengsel. 4. Schep het deeg in de bakvorm. Maka met de achterkant van een lepel een inkeping midden over de cake. 5. Bak de cake ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven, tot een erin gestoken sateprikker er schoon uitkomt. 6. Laat de cake 5 minuten rusten in de vorm. Laat hem verder afkoelen op een taartrooster. 7. Serveer de cake in dunne plakjes.
Serveertip
VARIATIE: Gebruik witte of melkchocolade in plaats van puur, of een combinatie van alledrie. In plaats van rozijnen kun je ook gedroogde veenbessen gebruiken.
TIP:Deze cake is, goed ingepakt, 3 maanden houdbaar in de vriezer. Ontdooi hem op kamertemperatuur.