750 gram varkenslappen
10 el ketjap manis
6 el vloeibare margarine (blue band, becel, bertolli, croma, eigen huismerk etc).
3 bosuitjes
3 el citroensap
2 tenen knoflook
1 ui
1 stukje gemberwortel a ca. 2 cm
1 el goela djawa of bruine suiker
1 tl sereh
half el maizena
0,5 L Hot Ketchup
sambal
1 pot atjar tjampoer
Oftewel op hollandse wijze....
Pel en snipper ui en knoflook. Schil de gemberwortel en hak hem fijn. Roer de ui, knoflook, gemberwortel, sereh, 5 el ketjap en maizena door elkaar. Hou 2 el marinade achter voor later. Wentel het vlees erdoor. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
Verhit 5 el vloeibare margarine in een ovenvaste schaal. Leg het vlees met de marinade erin. Braad het vlees in de oven in ca. 30 min. donkerbruin en gaar (dek het vlees af met aluminiumfolie als het te donker wordt). Maak intussen de bosui schoon en snijd ze fijn. Smelt 1 el margarine. Fruit hierin de bosui 3 min. Roer de ketchup, 5 el ketjap, citroensap en goela djawa of bruine suiker erdoor. Breng het sausje met 2 el van de marinade en de sambal pikant op smaak. Laat de atjar tjampoer uitlekken.
Spreid de atjar tjampoer uit op een schaal. Leg het vlees erop. Geef de saus er apart bij. Lekker met rijst en taugesalade of komkommer.
orphan 18-05-2004
neem ik mee lekker.sylvia
tropenkolder 18-05-2004
Meegenomen - Lidy